Domaće tijesto za picu

06:07

Više puta sam pokušavala da napravim tijesto za picu i skoro nikad nisam bila u potpunosti zadovoljna. Konačno, dok sam bila u Crnoj Gori, dobila sam od tetke recept i moram reći da je odličan! Tijesto je tanko, mekano,  može stajati 2 dana u frižideru ( meni uvijek ispadne višak, pa to iskoristim za sledeći dan).
 Uvijek eksperimentišem sa dodacima, tako da ovaj put nisam napisala sta sam sve dodala, to izaberite vi sami, zavisno od toga šta volite i šta imate u frižideru.


Sastojci za tijesto:

500gr brašna tip 400
1 kesica suvog kvasca
200 ml mlijeka
3 velike kašike jogurta
2 velike kašike šećera
1 mala kašika soli
2 kašike ulja
origano

Priprema:
 
1.U malo mlake vode staviti 1 veliku kašiku suvog kvasca.
2. Ugrijati mlijeko dok ne bude mlako, ne vruće i u njega sipati jogurt.
3. U brašno dodati šećer i so. Promiješamo i dodamo nadošli kvasac, ulje, mješavinu mlijeka i jogurta, origano i sve skupa mijesimo rukama.
4. Važno je da dobro mijesite tijesto, dok ne dobijete finu, glatku smjesu koja se ne lijepi. Po potrebi dodajte brašna ukoliko vam se tijesto lijepi, a ukoliko je suvo, dodajte malo mlake vode.
5. Pustite tijesto 30min do 1h da naraste.
6. Na pobrašnjanoj površini kutlačom razvijte tanko tijesto i na njega stavite sve što volite. Nauljati tepsiju i peći na 200 stepeni oko 15min, zavisi od rerne.

You Might Also Like

2 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe