Korpice sa kremom i jagodama

13:48

Brz, lak i preukusan desert, kojim ćete sigurno obradovati vaše najbliže! Recept je nastao sasvim slučajno i jako nam se svidio. Umjesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po želji. Meni je ispalo 10 korpica, ukoliko želite veću količinu, samo duplirajte sastojke.

Sastojci:

10 kom. jagoda
1 pakovanje lisnatog tijesta
250 ml slatke pavlake
200 gr krem sira, može i mascarpone
4 velike kašike baileys-a (može i rum)
1 velika kašika šećera u prahu

Priprema:

1. Slatku pavlaku, šećer i krem sir mikserom umutite zajedno. Kremu stavite u frižideru da se hladi, dok ne napravite ostalo.
2. Lisnato tijesto razvucite tanko i sa šoljom od kafe prečnika 8 do 9 cm napravite krugove. Tijesto ređajte u kalupe za mafine. Pritisnite blago sa strana da se lijepo oblikuju korpice. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 min, dok ne porumene.
3. Tijesto će se tokom pečenja podići, pa čačkalicom probodite svaku korpicu na par mjesta. Kada se ispeče, sačekajte da se malo ohladi, pa pažljivo rukama napravite udubljenje i popravite oblik. Kada se korpice ohlade, vadite ih pažljivo, ukoliko su se neke malo zalijepile poslužiće vam nož.;)
4. Filujte ih sa ohlađenom kremom i na kraju stavite oprane i dobro osušene jagode.



Uživajte!


 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe