Pohovani sampinjoni
14:06Sastojci:
500 gr sampinjona
1 jaje
oko 200 gr brasna
prezle
1 limun
biber, so, malo suvog zacina po zelji
Sos:
1 solja majoneza
2 velike kasike pavlake
1 mala kasika senfa
malo svjeze sjeckanog persuna
so, biber i malo limunovog soka
Sve sastojke skupa dobro promijesajte. Za one koji nisu ljubitelji majoneza- mozete ga zamijeniti cvrstim jogurtom.
Priprema:
1. Sampinjone ocistite od drskica i vece komade presjeci na pola.
2. Prvo ih stavite u brasno, zatim u umuceno jaje koje ste dobro zacinili, pa u prezle.
3. U tiganju sipajte ulja do polovine, pa przite sampinjone na zagrijanom ulju, sa jedne i druge strane par minuta dok ne dobiju boju.
4. Redjajte ih na papirnati ubrus, da bi masnoce bilo sto manje i na kraju ih malo prelijte limunovim sokom.
Sluziti toplo uz sos od majoneza.
0 коментара