Pileći gulaš na moj način
05:39Sastojci:
Pileće meso ( batki, krilca)
2 velike šargarepe
2 glavice luka
1 stablo celera
1 crvena paprika
1 zelena paprika
malo boranije (može i grašak)
2 krompira
250 gr šampinjona
2 lovorova lista
1 velika kašika curry začina
2 kašikE brašna
biber, sol ili vegeta
Priprema:
1. U loncu u kojem ćete kuvati gulaš, sipajte malo ulja, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
2. Dodaje meso i pržite na kratko sa svih strana dok ne dobije boju.
3. Sipajte vodu do polovine lonca i stavite svo povrće unutra. Ukoliko želite baš gust gulaš, sipaje manje vode. Posolite, pobiberite, pa na srednjoj vatri kuvati dok povrće ne omekša, oko 40 min.
4. Kad povrće omekša, dodajte curry začin, začinite dodatno po potrebi.
5. Brašno dobro promiješajte sa malo vode i sipajte u čorbu. Kuvati na niskoj vatri, dok ne zgusne.
6. Služite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Napomena: Ovu čorbu treba pojesti isti dan, jer krompir i šampinjoni nisu u redu sledeći dan. Ukoliko želite napraviti jelo za 2 dana, ove dvije namirnice izostavite.
0 коментара