Pileći gulaš na moj način

05:39


 Ovo je prvi put da pravim pileći gulaš. Sa receptom sam improvizovala, tačnije iskoristila sam svo ono povrće koje sam našla u frižideru i rezultat je SJAJAN! Osim bataka možete koristiti i druge djelove pilećeg mesa, takođe i sa povrćem možete improvizovati. Curry začin, iako ga je bilo malo, je ovo jelo doveo do perfekcije, s toga vam toplo preporučujem da ga koristite. Mi smo ovaj gulaš smazali za tren, čak smo onako sa hlebom "očistili" tanjir.:D
 



Sastojci:

Pileće meso ( batki, krilca)
2 velike šargarepe
2 glavice luka
1 stablo celera
1 crvena paprika
1 zelena paprika
malo boranije (može i grašak)
2 krompira
250 gr šampinjona
2 lovorova lista
1 velika kašika curry začina
2 kašikE brašna
biber, sol ili vegeta

Priprema:

1. U loncu u kojem ćete kuvati gulaš, sipajte malo ulja, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
2. Dodaje meso i pržite na kratko sa svih strana dok ne dobije boju.
3. Sipajte vodu do polovine lonca i stavite svo povrće unutra. Ukoliko želite baš gust gulaš, sipaje manje vode. Posolite, pobiberite, pa na srednjoj vatri kuvati dok povrće ne omekša, oko 40 min.
4. Kad povrće omekša, dodajte curry začin, začinite dodatno po potrebi.
5. Brašno dobro promiješajte sa malo vode i sipajte u čorbu. Kuvati na niskoj vatri, dok ne zgusne.
6. Služite toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Napomena: Ovu čorbu treba pojesti isti dan, jer krompir i šampinjoni nisu u redu sledeći dan. Ukoliko želite napraviti jelo za 2 dana, ove dvije namirnice izostavite.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe