Punjene paprike sa mesom

09:55


Ovaj recept sam dobila od majke, koja pravi savršene punjene paprike! :) Ja sam umjesto klasične zaprške, dodala povrće i ispala je jako ukusno, ovo je takođe zdravija varijanta.
Važno je da uzmete onoliko paprika koliko može stati u šerpi i da sa strane poređate povrće, da se tokom kuvanja paprike ne bi okretale. Svakako, ono što vam ostane možete zamrznuti ili još bolje iskoristiti sledeći dan. Pa da počnemo...

Sastojci:

par komada velikih paprika
500 gr mljevenog mesa
pola šolja od kafe riže
1 velika glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
1 šolja od kafe paradajz pelata
so, biber, malo vegete po želji
 ulje

Sastojci za juhu:

2 šargarepe
2 veća krompira
1 stablo celera
1 ravna kašika aleva paprike
1 lovorov list
2 kašike paradajz pelata

Priprema:

1. Na ulju popržite sitno sjeckani crni luk, kada omekša dodajte mu usitnjen bijeli luk i meso. Skupa miješajte dok meso ne dobije boju.
2. Dodajte  rižoto, miješajte na kratko, pa sipajte paradajz pelat. Miješajte sve skupa najviše 7-8min.

3. Smjesu začinite po potrebi biberom i solju. Nakon toga punite paprike skoro do vrha (napravite što manji otvor, da meso tokom kuvanja ne bi ispalo). Na kraju pustiti malo prostora, pa na svaku od njih stavite kolutiće paradajza.
4. Kada ste paprika napunili i poređali u odgovarajućoj šerpi, sipajte vode do polovine šerpe.
5. Povrće za juhu dobro očistite i sitno isjeckajte i sipajte u vodu.
6. Paprike kuvajte na srednjoj vatri 40 min. Nakon toga smanjite vatru, pomiješajte paradajz pelat i aleva papriku i sipajte u juhu. Nakon 15-20 min paprike su gotove. Služiti toplo.

Uživajte!





 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe