Kiš od slanine, šampinjona i sira

05:33

Ovaj kiš sam pravila za jedan veliki roštilj koji su organizovali kolege od mog muža. Onima koji su probali se jako svidjelo, pa recept dijelim sa vama, jer je prilično lako i brzo za napraviti. Ovo jelo je idealno takođe za doručak, večeru ili kao predjelo. Ukusnije je kada se ohladi, pa ga možete iskoristiti za piknik ili izlet, uz čašu dobrog vina, imaćete savršen obrok. ;)


Sastojci:

1 pakovanje tijesta za kiš (može i lisnato tijesto)
200 gr sjeckane slanine
200 gr šampinjona
1 manja glavica crnog luka
250 gr rendane gaude
150 gr parmezana
2 jaja
200 ml mlijeka
drobnjak
so , origano i biber


Priprema:

1. Crni luk sitno isjeckajte i popržite na maslinovom ulju dok ne omekša.
2. Luku dodajte slaninu, pobiberite i pržite 5 min.
3. Šampinjone očistite, nasjeckajte i pržite ih skupa sa slaninom dok ne omekšaju. Posolite.
4. U dublju posudu, umutite jaja sa mlijekom, začinite biberom i origanom.
5. U okruglom plehu stavite tijesto, nožem izrežite ukoliko prelazi ivice pleha.
6. Rernu upalite na 180 stepeni.
7. Smjesu od slanine i šampinjona, ravnomjerno rasporedite preko tijesta.
8. Prelijte umućena jaja, pa na kraju dodajte rendanu gaudu i parmezan.
9. Tijesto se peče oko 20-25 min.
10. Kada je kiš gotov, preko pospite nasjeckani drobnjak.

Prijatno!

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe