Punjeno lisnato tijesto
03:55
Ovi punjeni trouglići su izuzetno laki i brzi za pripremu. Ja sam koristila različite nadjeve, ono što sam imala u frižideru, vi možete takođe koristiti šta volite, kombinirati ukuse po vašem izboru.
Sastojci;
500 gr lisnatog tijesta (sa manje masnoće)
rukola i pašteta od lososa
spanać i feta sir
čajna, gauda i kiseli krastavci
sirni namaz, pršuta i ruzmarin
1 jaje
susam, biber, so
Priprema:
1. Tanko lisnsato tijesto prerežemo na jednake djelove.
2. Punimo ih željenim sastojcima i obavezno malo začinimo. Rernu zagrijati na 180 stepeni.
3. Preklopiti tijesto u obliku trougla i spojiti sa strane viljuškom.
4. Premazati tijesto umućenim jajetom i posuti susamom.
5. Peći oko 15-20 min dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.
Sastojci;
500 gr lisnatog tijesta (sa manje masnoće)
rukola i pašteta od lososa
spanać i feta sir
čajna, gauda i kiseli krastavci
sirni namaz, pršuta i ruzmarin
1 jaje
susam, biber, so
Priprema:
1. Tanko lisnsato tijesto prerežemo na jednake djelove.
2. Punimo ih željenim sastojcima i obavezno malo začinimo. Rernu zagrijati na 180 stepeni.
3. Preklopiti tijesto u obliku trougla i spojiti sa strane viljuškom.
4. Premazati tijesto umućenim jajetom i posuti susamom.
5. Peći oko 15-20 min dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju.
0 коментара