Zapečeno povrće sa jajima
14:06
Htjela sam da umjesto klasičnog omleta spremim nešto novo i isprobala sam ovu varijantu, koja nam se jako svidjela. Poslužite uz vrući toast ili hleb i uživajte u doručku ili večeri.:)
Sastojci za 2 osobe:
4 jaja
1 crvena ili zelena paprika
1 veliki paradajz
250 gr šampinjona
1 mladi luk (može i crni luk)
person
so, biber
Priprema:
1. Luk narežite sitno i popržite na ulju. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Sjeckanu papriku dodajte kada luk omekša. Nakon 5 min dodajte isjeckane šamšinjone na kolutove i sve skupa pržite još 5 minuta. Začinite.
3. Povrće sipajte u neku manju vatrostalnu posudu ili pleh i preko njega prelijte umućena jaja i malo posolite.
4. Na kraju poređajte paradajz na kolutove i pecite oko 15 minuta. Posuti peršunom i poslužiti toplo.
4 jaja
1 crvena ili zelena paprika
1 veliki paradajz
250 gr šampinjona
1 mladi luk (može i crni luk)
person
so, biber
Priprema:
1. Luk narežite sitno i popržite na ulju. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Sjeckanu papriku dodajte kada luk omekša. Nakon 5 min dodajte isjeckane šamšinjone na kolutove i sve skupa pržite još 5 minuta. Začinite.
3. Povrće sipajte u neku manju vatrostalnu posudu ili pleh i preko njega prelijte umućena jaja i malo posolite.
4. Na kraju poređajte paradajz na kolutove i pecite oko 15 minuta. Posuti peršunom i poslužiti toplo.
0 коментара