ČOKOLADNI MAFINI SA BANANAMA
07:08
Recept za ove mafine, pronašla sam na jednom blogu i prezadovoljna sam kako su ispale. Mafini su bili mekani, bogatog ukusa, svidjeli su se svima koji su probali. Vi možete iz recepta izbaciti banane i dodati šta volite. Jedva čekam da ih opet pravim, ali ovaj put u kombinaciji sa borovnicama:) njami, njaaamiiii...:)
Sastojci:
suvi sastojci
Sastojci:
suvi sastojci
250g brašna
kašičica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
100g šećera
50g smeđeg šećera
kašika kakao praha
pola kašičice cimeta
oko 100g sjeckane čokolade za kuvanje
mokri sastojci
- 2 jaja
- 115g putera
- 3 veće zrele banane
- kašičica ekstrakta vanile ili kesica vanilin šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za mafine obložite papirnim korpicama. Ukoliko ih ne koristite, kalup malo premažite puterom ili uljem.
- U većoj činiji pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Dodajte bijeli i smeđi šećer, gorki kakao prah i cimet.
- Ostavite malo čokolade za posipanje, a ostalo dodajte suvoj smjesi.
- Mikserom na kratko umutite jaja. Dodajte istopljeni puter, kašičicu ekstrakta vanile(ili vanillin šećer) i banana koje ste prethodno dobro izgnječili.
- Tečnu smjesu dodajte suvoj i izmiješajte samo toliko dok se sve ne sjedini.
- Napunite korpice za mafine do 3/4 njihove visine, pospite nasjeckanom čokoladom i pecite 20 minuta.
0 коментара