ČOKOLADNI MAFINI SA BANANAMA

07:08

Recept za ove mafine, pronašla sam na jednom blogu i prezadovoljna sam kako su ispale. Mafini su bili mekani, bogatog ukusa, svidjeli su se svima koji su probali. Vi možete iz recepta izbaciti banane i dodati šta volite. Jedva čekam da ih opet pravim, ali ovaj put u kombinaciji sa borovnicama:) njami, njaaamiiii...:)
Sastojci:

suvi sastojci
 
250g brašna
kašičica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
100g šećera
50g smeđeg šećera
kašika kakao praha
pola kašičice cimeta
oko 100g sjeckane čokolade za kuvanje      
mokri sastojci
  • 2 jaja
  • 115g putera
  • 3 veće zrele banane
  • kašičica ekstrakta vanile ili kesica vanilin šećera
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalupe za mafine obložite papirnim korpicama. Ukoliko ih ne koristite, kalup malo premažite puterom ili uljem.
  2. U većoj činiji pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Dodajte bijeli i smeđi šećer, gorki kakao prah i cimet.
  3. Ostavite malo čokolade za posipanje, a ostalo dodajte suvoj smjesi.
  4. Mikserom na kratko umutite jaja. Dodajte istopljeni puter, kašičicu ekstrakta vanile(ili vanillin šećer) i banana koje ste prethodno dobro izgnječili.
  5. Tečnu smjesu dodajte suvoj i izmiješajte samo toliko dok se sve ne sjedini.
  6. Napunite korpice za mafine do 3/4 njihove visine, pospite nasjeckanom čokoladom i pecite 20 minuta.
 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe