KOLAČ OD JABUKA SA SUVIM GROŽĐEM

13:51

Sasvim slučajno sam naišla na ovaj recept i uz male izmijene, kolač je ispao jako fin, baš po mom ukusu. Nadam se da će se svidjeti i vama. :)


Sastojci:    
 maslac za model
6 kašika maslaca ili margarina
2 velike crvene jabuke
50 gr smeđeg šećera
1 kašika cimeta
5 kašika suvog grožđa
2 jaja
200 gr brašna
125 gr bijelog šećera
2 kašike praška za pecivo
prstohvat soli
125 ml mlijeka
1 kašika vanilijevog ekstrakta ili 1 kašika ruma

Priprema:
1. Tortni model za pečenje namastimo. U manjoj posudi na niskoj vatri rastopimo maslac. Jabuke operemo i narežemo na tanke komade.
2. 3 kašike rastopljenog maslaca damo u veću posudu. Maslu dodamo smeđi šećer, cimet i suvo grožđe, dobro pomiješamo i sipamo u model za tortu. Na dno lijepo složimo tanke komade jabuke.
3. Jaja razmutimo ( ručno). U posudu damo brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promiješamo, dodamo razmućena jaja, vanilijev ekstrakt i ostatak rastopljenog maslaca.
4. Tijesto miješamo sa mikserom najmanjom brzinom, dok se masa ne sjedini. Brzinu povećamo i miješamo približno 1 minut, da postane gladtko. Prelijemo ga preko jabuka.
5. Tortu pečemo 30 minuta na 190 stepeni. Ukoliko na čačkalici ne ostane tijesto, izvadimo kolač iz rerne i hladimo ga 5 minuta, zatim model prevrnemo, sačekamo 1 minut i uzmemo dno modela.

Kolač možete  služiti uz sladoled od vanile ili šlag. 

 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe