RIŽOTO SA POVRĆEM
01:48
Ukoliko želite hranjiv, nisko kaloričan ručak, rižoto sa povrćem je pravi izbor. Za spremanje ovog jela potrebno vam je 30 minuta. Sa sastojcima možete improvizirati i koristiti bilo koje povrće koje vam je pri ruci.
2 šolje bijelog rižota ( može i integralnog)
1 velika glavica crnog luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1/2 tikvice
1/2 patlidžana
300 gr šampinjona
1 veća šargarepa
malo bijelog luka
1 kašika maslaca
so ili vegeta
biber po želji
Priprema:
1. Sitno isjeckamo crni luk i pržimo ga na maslinovom ulju dok ne omekša.
2. Isjeckamo na kockice papriku i šargarepu, posolimo i pržimo sa lukom na srednjoj vatri. Kada paprika omekša, dodamo isjeckani patlidžan ( sa korom) i tikvice. Pržimo sa pokrovom, da tečnost od povrća ne bi isparila. Ukoliko se to dogodi, dodajte malo vode, bijelog vina ili najbolje kokošije osnove, samo da prekrije dno tiganja.
3. Kada povrće omekša, dodamo sjeckane šampinjone ( nemojte ih prati, već ih samo očistite sa vlažnom krpom), smanjimo vatru i pržimo skupa sa povrćem 5 minuta. Posolimo i pobiberimo.
4. Istovremeno dok pržimo povrće, stavimo da se kuva rižoto prema upustvima sa kesice. Važno je da rižoto bude al dente. Med kuvanjem ga posolimo i kada se skuva, iscijedimo višak vode i stavimo kašiku maslaca, da se dobije lijepa kremasta tekstura.
5. Preko rižota pospemo prženo povrće i služimo toplo. Uživajte! :)
Sastojci:
1 velika glavica crnog luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1/2 tikvice
1/2 patlidžana
300 gr šampinjona
1 veća šargarepa
malo bijelog luka
1 kašika maslaca
so ili vegeta
biber po želji
Priprema:
1. Sitno isjeckamo crni luk i pržimo ga na maslinovom ulju dok ne omekša.
2. Isjeckamo na kockice papriku i šargarepu, posolimo i pržimo sa lukom na srednjoj vatri. Kada paprika omekša, dodamo isjeckani patlidžan ( sa korom) i tikvice. Pržimo sa pokrovom, da tečnost od povrća ne bi isparila. Ukoliko se to dogodi, dodajte malo vode, bijelog vina ili najbolje kokošije osnove, samo da prekrije dno tiganja.
3. Kada povrće omekša, dodamo sjeckane šampinjone ( nemojte ih prati, već ih samo očistite sa vlažnom krpom), smanjimo vatru i pržimo skupa sa povrćem 5 minuta. Posolimo i pobiberimo.
4. Istovremeno dok pržimo povrće, stavimo da se kuva rižoto prema upustvima sa kesice. Važno je da rižoto bude al dente. Med kuvanjem ga posolimo i kada se skuva, iscijedimo višak vode i stavimo kašiku maslaca, da se dobije lijepa kremasta tekstura.
5. Preko rižota pospemo prženo povrće i služimo toplo. Uživajte! :)
0 коментара