Hitre testenine

01:02

Penne v tunini omaki

Hitre, osvežujoče in okusne...Lahka priprava za mamice ki nimajo časa:) Dobar tek !
 
 


Sestavine                                                                        
 
2 pločevinki tunine v olju                            
2 stroke česna                                                  
1/2 limona                                                     
1 Smetana za kuhanje 200ml                                                                               
200 g penne (za dve osebi)                                                      
sol, poper, timijan                                        
petrešilj                                                                    
parmezan (po želji)
                                                                 
 Priprava:

1. Olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
    Operemo limon, iztisnemo sok, lupino sitno narežemo.
2. Zavremo vodo, posolimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo penne,
   da ostanejo al dente.
3. V ponvi segrejemo olje in pražimo česen približno 2 minuti. Tunino odcedimo in dodamo.
    Dodamo tudi limonin sok, narezano lupino, naseckan petrešilj in pražimo 2-3 minute
    na srednjem  ognju.
4. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Dodamo smetano za kuhanje in pražimo 3-4 minute na     niskem ognju.
5. Penne odlijemo in odcedimo in dodamo v ponvi z omako in vse skupaj zmešamo.
6. Pokapamo z olivnim oljem in potresemo še z parmezanom in petrešiljem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe