Hitre testenine
01:02Penne v tunini omaki
Hitre, osvežujoče in okusne...Lahka priprava za mamice ki nimajo časa:) Dobar tek !
2 pločevinki tunine v olju
2 stroke česna
1/2 limona
1 Smetana za kuhanje 200ml
200 g penne (za dve osebi)
sol, poper, timijan
petrešilj
parmezan (po želji)
Priprava:
1. Olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
Operemo limon, iztisnemo sok, lupino sitno narežemo.
2. Zavremo vodo, posolimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo penne,
da ostanejo al dente.
3. V ponvi segrejemo olje in pražimo česen približno 2 minuti. Tunino odcedimo in dodamo.
Dodamo tudi limonin sok, narezano lupino, naseckan petrešilj in pražimo 2-3 minute
na srednjem ognju.
4. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Dodamo smetano za kuhanje in pražimo 3-4 minute na niskem ognju.
5. Penne odlijemo in odcedimo in dodamo v ponvi z omako in vse skupaj zmešamo.1. Olupimo česen in ga narežemo na tanke rezine.
Operemo limon, iztisnemo sok, lupino sitno narežemo.
2. Zavremo vodo, posolimo in v njej po navodilih na embalaži skuhamo penne,
da ostanejo al dente.
3. V ponvi segrejemo olje in pražimo česen približno 2 minuti. Tunino odcedimo in dodamo.
Dodamo tudi limonin sok, narezano lupino, naseckan petrešilj in pražimo 2-3 minute
na srednjem ognju.
4. Začinimo s soljo, poprom in timijanom. Dodamo smetano za kuhanje in pražimo 3-4 minute na niskem ognju.
6. Pokapamo z olivnim oljem in potresemo še z parmezanom in petrešiljem.
0 коментара