Preliv za ribe
15:00
Ovaj preliv vam toplo preporučujem da probate, jer ga možete koristiti za bilo koju vrstu ribe. Kuvana ili pečena, poslužena uz povrće i ovaj preliv, idealna je za ljetnje dane. Preliv daje ribi sočnost i pikantnost. Ja sam koristila kotlet lososa, kojeg sam u foliji zajedno sa krompirom i brokulijem zapekla u rerni. Ovaj način pripreme mi je najbrži i najukusniji. Naravno, uvijek dodajte malo začina i maslinovog ulja, da riba bude ukusnija.
Sastojci za preliv:
200 gr kisele pavlake
1 velika kašika majoneza
malo bijelog luka
pola limuna
biber,morska so
timijan, peršun
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješamo pavlaku i majonez.
2. Dodamo sjeckani bijeli luk, peršun i sok od pola limuna.
3. Pobiberimo po želji, dodamo prstohvat soli, svježi timijan(može i suvi) i sve dobro promiješamo.
Sastojci za preliv:
200 gr kisele pavlake
1 velika kašika majoneza
malo bijelog luka
pola limuna
biber,morska so
timijan, peršun
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješamo pavlaku i majonez.
2. Dodamo sjeckani bijeli luk, peršun i sok od pola limuna.
3. Pobiberimo po želji, dodamo prstohvat soli, svježi timijan(može i suvi) i sve dobro promiješamo.
0 коментара