Proja sa sirom i blitvom
10:51
Recept za ovu slastnu proju dobila sam od sestre Tijane, koja takođe ima strast prema kuvanju i mogu vam reći da je vrijedi napraviti. Mislim da su je mnogi od vas probali, jer spada u tradicionalne recepte. Neki je prave sa blitvom, neki sa spanaćem, velike razlike nema. Neki je služe kao večeru, neki kao predjelo a neki kao dodatak uz glavno jelo. Proja odlično paše uz jogurt i ako vam ostane, sledeći dan možete je jesti kao doručak. :)
5 jaja
2 case kukuruznog brašna
pola case običnog brašna
čaša mlijeka
pola čaše ulja
kesica praška za pecivo
1 mala kašika soli
400gr sira i 500 gr blitve ili spanaća
2 velike kašike pavlake
Sastojci:
2 case kukuruznog brašna
pola case običnog brašna
čaša mlijeka
pola čaše ulja
kesica praška za pecivo
1 mala kašika soli
400gr sira i 500 gr blitve ili spanaća
2 velike kašike pavlake
Priprema:
1. Spanać ili blitvu sitno isjeckati ( možete i na kratko prokuvati 2-3 min) i dobro ocijediti.
2. Jaja umutiti mikserom i postepeno dodati mlijeko, ulje, so i brašno promiješano sa praškom za pecivo.
3. Dodati na kraju izmrvljeni sir, pavlaku i spanać ili blitvu i sve dobro rukama promiješati.
4. Smjesu sipati u manjem nauljanom plehu i peći na 220 stepeni oko 25 min ( zavisi od rerne) dok lijepo ne porumeni.
0 коментара