Pohovane svinjske šnicle sa pire krompirom
02:20
Htjela sam da obradujem muža sa nečim što do sad nisam spremala a znam da voli i odluka je pala na pohovane svinjske šnicle. Hrskave, sočne, meke, poslužene uz pire krompir, bile su pravi izbor za ručak. Svinjsko meso jeste masno, s toga se predlaže jesti ga u umjerenim količinama, jer s druge strane sadrži i esencijalne amino kiseline i vitamine iz B skupine.Izvrstan je izvor fosvora i cinka i visoko vrijednih bjelančevina. Eto dobrog razloga zašto ga treba jesti!:)
.
Sastojci za 2 osobe (ukoliko želite za više osoba samo duplirajte sastojke)
2 svinjska filea tanko rezana
200 ml mlijeka
1 kašika vegete
2 kašike senfa
1 šolja prezli
1 jaje
biber
Pire krompir
500 gr krompira za kuvanje
1 velika kašika maslaca ili margarina
malo mlijeka
po želji malo bijelog luka
so
Priprema:
1. Meso operite i dobro osušite.
2. U meso utrljajte malo vegete, biber, premažite senfom i pustite ga u frižideru oko pola sata.
3. Nakon pola sata, meso uvaljajte u jaja sa mlijekom, zatim u prezle sa obije strane, opet u jaja i na kraju u prezle. ( Ovaj postupak ponavljamo 2 puta, da bi nam sloj sa prezlama bio deblji i bolje hrskaviji nakon prženja).
4. Na zagrijanom ulju( neka bude do polovine tiganja) pržite šnicle. Kao trik da vam ne izgore, poslužiće čačkalice, slobodno stavite 3-4 komada u tiganju.
5. Prženo meso poređajte na ubruse, da upiju višak masnoće.
6. Kuvani krompir izgnječimo sa maslom, dodamo malo mlijeka, po želji sjeckani bijeli luk i posolimo. Miješamo mikserom, dok ne dobijemo glatku masu. Zbog boljeg ukusa, uvijek ga prelijem sa malo masnoće u kojem se pržilo meso.
Uživajte u jelu! :)
.
Sastojci za 2 osobe (ukoliko želite za više osoba samo duplirajte sastojke)
2 svinjska filea tanko rezana
200 ml mlijeka
1 kašika vegete
2 kašike senfa
1 šolja prezli
1 jaje
biber
Pire krompir
500 gr krompira za kuvanje
1 velika kašika maslaca ili margarina
malo mlijeka
po želji malo bijelog luka
so
Priprema:
1. Meso operite i dobro osušite.
2. U meso utrljajte malo vegete, biber, premažite senfom i pustite ga u frižideru oko pola sata.
3. Nakon pola sata, meso uvaljajte u jaja sa mlijekom, zatim u prezle sa obije strane, opet u jaja i na kraju u prezle. ( Ovaj postupak ponavljamo 2 puta, da bi nam sloj sa prezlama bio deblji i bolje hrskaviji nakon prženja).
4. Na zagrijanom ulju( neka bude do polovine tiganja) pržite šnicle. Kao trik da vam ne izgore, poslužiće čačkalice, slobodno stavite 3-4 komada u tiganju.
5. Prženo meso poređajte na ubruse, da upiju višak masnoće.
6. Kuvani krompir izgnječimo sa maslom, dodamo malo mlijeka, po želji sjeckani bijeli luk i posolimo. Miješamo mikserom, dok ne dobijemo glatku masu. Zbog boljeg ukusa, uvijek ga prelijem sa malo masnoće u kojem se pržilo meso.
Uživajte u jelu! :)
0 коментара