Vegeterijanska krem juha
04:14
Lagana, kremasta i jako zdrava krem juha. Odlična kao predjelo. Često je pravim za ćerkicu, međutim, ukoliko dodate začine savršena je i za odrasle.
Iako je ukusna, odrasli koji jedu puno mesa (poput mene i muža), vegeterijanskih obroka nemaju često na svom meniju. :) Međutim, kada se zasitite svih tih mesnatih čorbica, ova vitaminska krem juhica vam je spas! Prija, naravno da prija...
Ako ste prehlađeni, nemate apetita, a unos vitamina vam je neophodan, možda će vam baš ona biti spas. Meni je pomoglo. ;)
Sastojci:
500 gr brokulija
250 gr karfiola (cvetače)
2-3 šargarepe (korenja)
2-3 krompira
1 glavica crnog luka
250 gr pavlake ( može i pavlaka za kuvanje)
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Očistiti svo povrće i isjeckati na komade.
2. U dubljoj posudi pržite sitno isjeckan luk dok ne omekša. Sipajte 500 ml vode i na srednjoj vatri kuvati šargarepu, krompir i luk 10 min.
3. Nakon 10 min dodaje karfiol. Nakon 5 min brokuli i kuvajte sve skupa dok brokuli ne omekša. Začinite.
4. Smanjite vatru i dodajte pavlaku. Sklonite šerpu sa strane i paličnim mješalnikom napravite kremastu juhu. Kuvajte još 5 min i začinite opet ukoliko je potrebno.
Iako je ukusna, odrasli koji jedu puno mesa (poput mene i muža), vegeterijanskih obroka nemaju često na svom meniju. :) Međutim, kada se zasitite svih tih mesnatih čorbica, ova vitaminska krem juhica vam je spas! Prija, naravno da prija...
Ako ste prehlađeni, nemate apetita, a unos vitamina vam je neophodan, možda će vam baš ona biti spas. Meni je pomoglo. ;)
Sastojci:
500 gr brokulija
250 gr karfiola (cvetače)
2-3 šargarepe (korenja)
2-3 krompira
1 glavica crnog luka
250 gr pavlake ( može i pavlaka za kuvanje)
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Očistiti svo povrće i isjeckati na komade.
2. U dubljoj posudi pržite sitno isjeckan luk dok ne omekša. Sipajte 500 ml vode i na srednjoj vatri kuvati šargarepu, krompir i luk 10 min.
3. Nakon 10 min dodaje karfiol. Nakon 5 min brokuli i kuvajte sve skupa dok brokuli ne omekša. Začinite.
4. Smanjite vatru i dodajte pavlaku. Sklonite šerpu sa strane i paličnim mješalnikom napravite kremastu juhu. Kuvajte još 5 min i začinite opet ukoliko je potrebno.
0 коментара