Hrskava i pikantna krilca ( Hot wings)
03:49
Ukusna, pikantna, fino pečena i ljepljiva krilca posle kojih ćete sigurno polizati prste! :) Kod nas su nestale za tren! Možete ih poslužiti uz kečap, majonez, senf ili barbecue sos. Uz krilca možete peći i krompir.
Sastojci za 2 osobe:
8-10 krilaca
Sastojci za marinadu:
2 kašike meda
4 kašike pikantnog barbecue sosa ( može i ljuti kečap)
malo suvih začina ( origano, ruzmarin, bosiljak)
1 kašika maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
1. Krilca operite i dobro osušite.
2. Sastojke za marinadu dobro promiješajte skupa.
3. Krilca posoliti, pobiberiti, pa ručno utrljati vise od polovine marinade u meso. Dobro promiješajte. Meso staviti u frižider najmanje 2-3 sata.
4. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Krilca posložite na pleh, koji ste prije toga malo nauljali. Pecite na 180 stepeni 20 min. Nakon toga okrenite krilca i premažite ih preostalom marinadom i pecite još 15 min. Zatim na 180 sa ventilacijom pecite još 10 min ili na 200 stepeni bez ventilacije.
Sastojci za 2 osobe:
8-10 krilaca
Sastojci za marinadu:
2 kašike meda
4 kašike pikantnog barbecue sosa ( može i ljuti kečap)
malo suvih začina ( origano, ruzmarin, bosiljak)
1 kašika maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
1. Krilca operite i dobro osušite.
2. Sastojke za marinadu dobro promiješajte skupa.
3. Krilca posoliti, pobiberiti, pa ručno utrljati vise od polovine marinade u meso. Dobro promiješajte. Meso staviti u frižider najmanje 2-3 sata.
4. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Krilca posložite na pleh, koji ste prije toga malo nauljali. Pecite na 180 stepeni 20 min. Nakon toga okrenite krilca i premažite ih preostalom marinadom i pecite još 15 min. Zatim na 180 sa ventilacijom pecite još 10 min ili na 200 stepeni bez ventilacije.
0 коментара