Tjestenine sa porilukom i hrskavom slaninom
02:03Sastojci:
1 veliki poriluk
250 gr sjeckane slanine
250 ml pavlake za kuvanje
parmesan
maslinovo ulje
svježa basilica
so i biber
Priprema:
1. Slaninu pržite na vrlo malo maslinovog ulja jedno 7-8 minuta, dok ne postane hrskava. Sklonite sa strane.
2. U istom tiganju dodajte još malo ulja i pržite dobro opran i isjeckan poriluk.
3. Nakon što je luk omekšao, dodajte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite.
4. Tjestenine skuvajte prema uputstvu sa pakovanja.
5. U pavlaku za kuvanje dodajte parmezan, smanjite vatru i miješajte dok ne zgusne.
6. Ocijeđene tjestenine prelijte sa pripremljenim sosom, preko pospite slaninu i svježe sjeckanu basiliku. Dodajte parmezan po želji.
Uživajte!
0 коментара