Tiramisu torta sa ukusom pomarandze
11:02
Osvježavajuć i kremast tiramisu sa blagim ukusom pomarandze i baileys-a, oduševiće sve ljubitelje ovoga deserta! Za kolač vam ne treba puno vremena a ni sastojaka. :)
Sastojci:
400 gr piškota
500 gr mascarponea
250 ml slatke pavlake
100 gr rendane čokolade
oko 400 ml pomarandzinog soka (100 % cijeđeni)
2 žumanca
2 kašike baileys-a (može i rum)
4 kašike šećera
Priprema:
1. Piškote umakajte u sok od pomarandze 2 sekunde i ređajte, dok ne pokrijete dno pleha.
2. Kada ste postavili prvi sloj piškota, umutite slatku pavlaku i stavite je u frižideru dok ne napravite ostalo.
3. Na pari miješajte žumanca sa šećerom, dok ne zapjeni.
4. U dublju plastičnu posudu dajte mascarpone sir, žumanca, baileys, ohlađeni šlag i sve skupa miješajte mikserom, dok se smjesa lijepo ne poveže.
5. Zatim premažite piškote, pospite rendanu čokoladu, poređajte opet red piškota koje ste prije toga umakali u sok, krema, pa sve posuti sa rendanom čokoladom.
Prije služenja, tortu dobro ohladiti, najbolje pustiti da prenoći u frižideru.
Sastojci:
400 gr piškota
500 gr mascarponea
250 ml slatke pavlake
100 gr rendane čokolade
oko 400 ml pomarandzinog soka (100 % cijeđeni)
2 žumanca
2 kašike baileys-a (može i rum)
4 kašike šećera
Priprema:
1. Piškote umakajte u sok od pomarandze 2 sekunde i ređajte, dok ne pokrijete dno pleha.
2. Kada ste postavili prvi sloj piškota, umutite slatku pavlaku i stavite je u frižideru dok ne napravite ostalo.
3. Na pari miješajte žumanca sa šećerom, dok ne zapjeni.
4. U dublju plastičnu posudu dajte mascarpone sir, žumanca, baileys, ohlađeni šlag i sve skupa miješajte mikserom, dok se smjesa lijepo ne poveže.
5. Zatim premažite piškote, pospite rendanu čokoladu, poređajte opet red piškota koje ste prije toga umakali u sok, krema, pa sve posuti sa rendanom čokoladom.
Prije služenja, tortu dobro ohladiti, najbolje pustiti da prenoći u frižideru.
0 коментара