Rižoto sa lososom i porilukom
02:51Sastojci:
1-2 filea lososa
1 poriluk
1 šolja rižota
1 šolja bijelog vina
parmezan (po želji)
malo limunovog soka
maslinovo ulje
so, biber, timijan
Priprema:
1. Operite poriluk i nasjeckajte na kolutove. Stavite da se prži na maslinovom ulju 2-3min.Posolite.
2. Poriluku dodajte rižoto, dobro promiješajte, pa dodajte vode toliko da prekrije rižoto.
3. Kada voda na pola ispari, dodajte bijelo vino.
4. Dok se rižoto kuva, operite ribu i izrežite je na krupnije komade.
5. Kada je rižoto skoro gotov, dodajte ribu, posolite, pobiberite i pržite još dodatnih 5 minuta. Lososa pažljivo okrećite, da se meso ne raspadne.
6. Na kraju pospite timijan i parmezan. Možete dodati i malo limunovog soka i maslinovo ulje.
0 коментара