Teleća ragu čorba

02:30

Čorba je osvježavajuća, bogatog ukusa i puna vitamina. Odlična je tokom ovih hladnih zimskih dana.

Potrebno vam je:

400-500 gr mesa od telećeg buta
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
svježi peršun
malo celera
2 krompira
100 gr graška
20 gr brašna
30 gr maslaca
3 kašike  kisele pavlake
1 žumance
3 kriške limuna
biber, so i ulje

Priprema:

1. Na ulju dinstajte sitno isjeckan crni luk, pa kad malo omekša dodati meso na kockice.
2. Miješajte dok meso ne dobije boju, zatim dolijte vode do polovine lonca i pustite da se kuva na srednjoj vatri oko 40 min. Voda ne smije da ključa.
3. Kada je meso na pola meko dodajte krompir i šargarepu na kockice. Začinite sa biberom,solju i celerom.
4. Nakon 20 minuta dodajte grašak iz konzerve.
5. Napravite zapšku tako što ćete na maslu popržiti brašno dok ne porumeni, dodajte 2 kašike supice , pazite da se ne naprave grudvice i sve to ulijte u čorbu i smanjite vatru.
6. Nakon 10 minuta dodajte pavlaku pomiješanu sa žumancem, zatim kriške limuna i sitno sjeckani peršun. Pustite da malo odstoji i servirajte sa kriškom limuna ili možete dodati kiselu pavlaku.

Uživaje!



 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe