Salata od boranije ( stročiji fižol)

02:36

Laka i ukusna salata, idealna kao prilog uz meso ili ribu. Meni se vise sviđa kada odstoji u frižideru, međutim ukoliko želite toplu,  možete na kraju pripreme dodati jednu kašiku masla i pustiti da se polako istopi. Uživajte!


Sastojci:

500 gr svježe boranije
malo peršuna
bijeli luk
balzamični kis ili sirće
maslinovo ulje ( po želji maslo)
so, biber
1 kašika limunovog soka


Priprema:

1. Zavreti 1 l vode. Boraniju očistiti, oprati i po želji nasjeckati na pola.
2. Stavite boraniju u proključalu vodu i kuvati 8 minuta ( boranija ne smije biti premeka, mora ostati malo hrskava. Prije nego što je izvadite iz šerpe provjerite mekoću).
3. Isjeckajte peršun i bijeli luk, pospite po skuvanoj boraniji .
4. Pobiberite, posolite. Balzamični kis ili sirće i kašiku limunovog soka prelijte preko boranije i dobro promiješajte.

Prijatno! :)

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe