Salata od boranije ( stročiji fižol)
02:36
Laka i ukusna salata, idealna kao prilog uz meso ili ribu. Meni se vise sviđa kada odstoji u frižideru, međutim ukoliko želite toplu, možete na kraju pripreme dodati jednu kašiku masla i pustiti da se polako istopi. Uživajte!
Sastojci:
500 gr svježe boranije
malo peršuna
bijeli luk
balzamični kis ili sirće
maslinovo ulje ( po želji maslo)
so, biber
1 kašika limunovog soka
Priprema:
1. Zavreti 1 l vode. Boraniju očistiti, oprati i po želji nasjeckati na pola.
2. Stavite boraniju u proključalu vodu i kuvati 8 minuta ( boranija ne smije biti premeka, mora ostati malo hrskava. Prije nego što je izvadite iz šerpe provjerite mekoću).
3. Isjeckajte peršun i bijeli luk, pospite po skuvanoj boraniji .
4. Pobiberite, posolite. Balzamični kis ili sirće i kašiku limunovog soka prelijte preko boranije i dobro promiješajte.
Prijatno! :)
Sastojci:
500 gr svježe boranije
malo peršuna
bijeli luk
balzamični kis ili sirće
maslinovo ulje ( po želji maslo)
so, biber
1 kašika limunovog soka
Priprema:
1. Zavreti 1 l vode. Boraniju očistiti, oprati i po želji nasjeckati na pola.
2. Stavite boraniju u proključalu vodu i kuvati 8 minuta ( boranija ne smije biti premeka, mora ostati malo hrskava. Prije nego što je izvadite iz šerpe provjerite mekoću).
3. Isjeckajte peršun i bijeli luk, pospite po skuvanoj boraniji .
4. Pobiberite, posolite. Balzamični kis ili sirće i kašiku limunovog soka prelijte preko boranije i dobro promiješajte.
Prijatno! :)
0 коментара