ZELENE TALJATELE
06:32
Svježe povrće je uvijek zastupljeno u mojoj kuhinji, naročito s' proljeća i u ljetnim danima, kada svakome od nas paše laganija ishrana bogata vitaminima. Za pripremu ovog jela koristila sam zelene taljatele od spanaća, dodala zeleno povrće, zatim prelila gorgonzola umakom.
Sastojci:
1 pakovanje taljatela od spanaća
2 tikvice
1 zelena paprika
1 poriluk
šampinjoni po želji
150 gr gorgonzola sir
pavlaka za kuvanje
vegeta, biber
Priprema:
1. Taljatele kuvati prema uputstvima sa pakovanja.
2. Dok se taljatele kuvaju, isjeckajte poriluk i popržite ga dok ne omekša na maslinovom ulju.
3. Poriluku dodajte sjeckanu paprika, nakon par minuta dodajte sjeckane tikvice i šampinjone. Začinite.
4. Kada povrće omekša, dodajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru na minimum i nakon 5 minuta dodajte malo gorgonzole ( oko 150 gr).
Sastojci:
1 pakovanje taljatela od spanaća
2 tikvice
1 zelena paprika
1 poriluk
šampinjoni po želji
150 gr gorgonzola sir
pavlaka za kuvanje
vegeta, biber
Priprema:
1. Taljatele kuvati prema uputstvima sa pakovanja.
2. Dok se taljatele kuvaju, isjeckajte poriluk i popržite ga dok ne omekša na maslinovom ulju.
3. Poriluku dodajte sjeckanu paprika, nakon par minuta dodajte sjeckane tikvice i šampinjone. Začinite.
4. Kada povrće omekša, dodajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru na minimum i nakon 5 minuta dodajte malo gorgonzole ( oko 150 gr).
0 коментара