BRZA MUSAKA OD POVRĆA I MESA
01:11
Htjela sam na dobar način da iskoristim malo mljevenog mesa što mi je ostalo od prethodnog dana i odlučila se da ga kombinujem sa povrćem i od toga napravim musaku. Lijepo se ispekla i bila je tako dobra, da smo je pojeli za tren! Jedino što sam ovaj put malo manje stavila soli, pa sam naknadno dodala, s toga kada je budete pravili, provjerite je li meso i povrće dovoljno slano. Ovo je odličan recept za večeru, a možete i spremiti kao glavno jelo uz neku salatu i krompir.
Sastojci za 2 osobe:
2 tikvice
2 paradajza
200 gr mljevenog mesa
1 crni luk
vegeta, biber, origano ili bosiljak
Za preliv:
2 jaja
1 mala šolja mlijeka
3-4 kašike kisele pavlake
naribana gauda
Priprema:
1. Crni luk sitno isjeckamo i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju (ukoliko ga nemate, koristite maslac).
2. Kada luk dobro omekša, dodamo mljeveno meso, vegetu, biber, bosiljak i miješamo dok meso ne dobije boju. Dok se meso prži, zagrijte rernu na 200 stepeni.
3. Tikvice očistite i izrežite tanko po dužini ili na kolutove, paradajz izrezati na kolutove, sve posoliti.
Na nauljanoj vatrostalnoj posudi ili nekom malom plehu, poređajte red tikvica, zatim mljeveno meso, paradajz, pa opet red tikvica i tako dok vam ne ponestane smjese.Na kraju uvijek ide red tikvica.
4. Pospite preko preliv i pečite oko 20 minuta. Pred kraj dodajte rendani sir.
Sastojci za 2 osobe:
2 tikvice
2 paradajza
200 gr mljevenog mesa
1 crni luk
vegeta, biber, origano ili bosiljak
Za preliv:
2 jaja
1 mala šolja mlijeka
3-4 kašike kisele pavlake
naribana gauda
Priprema:
1. Crni luk sitno isjeckamo i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju (ukoliko ga nemate, koristite maslac).
2. Kada luk dobro omekša, dodamo mljeveno meso, vegetu, biber, bosiljak i miješamo dok meso ne dobije boju. Dok se meso prži, zagrijte rernu na 200 stepeni.
3. Tikvice očistite i izrežite tanko po dužini ili na kolutove, paradajz izrezati na kolutove, sve posoliti.
Na nauljanoj vatrostalnoj posudi ili nekom malom plehu, poređajte red tikvica, zatim mljeveno meso, paradajz, pa opet red tikvica i tako dok vam ne ponestane smjese.Na kraju uvijek ide red tikvica.
4. Pospite preko preliv i pečite oko 20 minuta. Pred kraj dodajte rendani sir.
5 коментара
Ovo cu morati da probam :)
ОдговориИзбришиSuuuuuuuuper! Javi mi kako je ispalo!
ИзбришиIsprobala sam i ja ovaj recept, ispalo je odlicno stim sto sam dodala i jedan red krompira ...
ИзбришиАдминистратор блога је уклонио коментар.
ИзбришиBaš mi je milo! :)
ОдговориИзбриши