SVINJSKO MESO U SOSU OD ŠAMPINJONA

07:40

Svinjsko meso i jurčke su idealna kombinacija! Ja sam koristila malo šampinjona i malo jurčke i ispalo je predobro. Ovaj sos je  odličan  takođe uz pileće ili ćureće meso.
 
    Sastojci za 2 osobe:

4 manja filea svinjskog mesa
300 gr šampinjona
2 kašike maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
1 mala čaša bijelog vina (nije obavezno)
1 glavica crnog luka
so, biber, malo ruzmarina
 malo bijelog luka
so, biber

 Priprema:

1. Meso začinimo sa solju, biberom, maslinovim uljem, ruzmarinom i popečemo ga na zagrijanom maslacu zajedno sa 2-3 komada bijelog luka. Luk nam služi samo da pusti miris, koji će se fino osjetiti na mesu. Pri kraju pečenja nagnite tiganj i konstantno kašikom prelivajte meso zagrijanim uljem. Tako će meso biti sočnije. Pazite da ne bude previse pečeno, jer će u suprotnom biti suvo.

2. Kada je meso gotovo, sklonite ga sa strane i poklopite, da bude toplo, dok pravite umak.
Na istom ulju popržite dobro isjeckani luk, kada malo omekša dodajte sjeckane šampinjone, vino i pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru i dinstajte dok se sos lijepo ne zgusne. Po potrebi začinite.

 Napomena:
Luk isjeckajte što sitnije, da se ne bi previše osjetio u sosu. Ja sam ga u žurbi isjeckala malo na krupnije komade i bez obzira što mi je prilikom prženja omekšao, komadići luka su  se osjećali i to mi je malo smetalo. Sos je sam po sebi ukusan, tako da ukoliko vam se desi ovo kao i meni, ne brinite, sigurno će se sve pojesti.:)

You Might Also Like

3 коментара

  1. Predivno je obozavam sos od sampinjona :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Da, sos je preukusan. Čini mi se da ti upotrebljavaš brašno, da bi se sos zgusnuo? Jesi li probala sa pavlakom za kuvanje?

      Избриши
  2. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe