SVINJSKO MESO U SOSU OD ŠAMPINJONA
07:40
Svinjsko meso i jurčke su idealna kombinacija! Ja sam koristila malo šampinjona i malo jurčke i ispalo je predobro. Ovaj sos je odličan takođe uz pileće ili ćureće meso.
4 manja filea svinjskog mesa
300 gr šampinjona
2 kašike maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
1 mala čaša bijelog vina (nije obavezno)
1 glavica crnog luka
so, biber, malo ruzmarina
malo bijelog luka
so, biber
Priprema:
1. Meso začinimo sa solju, biberom, maslinovim uljem, ruzmarinom i popečemo ga na zagrijanom maslacu zajedno sa 2-3 komada bijelog luka. Luk nam služi samo da pusti miris, koji će se fino osjetiti na mesu. Pri kraju pečenja nagnite tiganj i konstantno kašikom prelivajte meso zagrijanim uljem. Tako će meso biti sočnije. Pazite da ne bude previse pečeno, jer će u suprotnom biti suvo.
2. Kada je meso gotovo, sklonite ga sa strane i poklopite, da bude toplo, dok pravite umak.
Na istom ulju popržite dobro isjeckani luk, kada malo omekša dodajte sjeckane šampinjone, vino i pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru i dinstajte dok se sos lijepo ne zgusne. Po potrebi začinite.
Napomena:
Luk isjeckajte što sitnije, da se ne bi previše osjetio u sosu. Ja sam ga u žurbi isjeckala malo na krupnije komade i bez obzira što mi je prilikom prženja omekšao, komadići luka su se osjećali i to mi je malo smetalo. Sos je sam po sebi ukusan, tako da ukoliko vam se desi ovo kao i meni, ne brinite, sigurno će se sve pojesti.:)
Sastojci za 2 osobe:
4 manja filea svinjskog mesa
300 gr šampinjona
2 kašike maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
1 mala čaša bijelog vina (nije obavezno)
1 glavica crnog luka
so, biber, malo ruzmarina
malo bijelog luka
so, biber
Priprema:
1. Meso začinimo sa solju, biberom, maslinovim uljem, ruzmarinom i popečemo ga na zagrijanom maslacu zajedno sa 2-3 komada bijelog luka. Luk nam služi samo da pusti miris, koji će se fino osjetiti na mesu. Pri kraju pečenja nagnite tiganj i konstantno kašikom prelivajte meso zagrijanim uljem. Tako će meso biti sočnije. Pazite da ne bude previse pečeno, jer će u suprotnom biti suvo.
2. Kada je meso gotovo, sklonite ga sa strane i poklopite, da bude toplo, dok pravite umak.
Na istom ulju popržite dobro isjeckani luk, kada malo omekša dodajte sjeckane šampinjone, vino i pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte pavlaku za kuvanje, smanjite vatru i dinstajte dok se sos lijepo ne zgusne. Po potrebi začinite.
Napomena:
Luk isjeckajte što sitnije, da se ne bi previše osjetio u sosu. Ja sam ga u žurbi isjeckala malo na krupnije komade i bez obzira što mi je prilikom prženja omekšao, komadići luka su se osjećali i to mi je malo smetalo. Sos je sam po sebi ukusan, tako da ukoliko vam se desi ovo kao i meni, ne brinite, sigurno će se sve pojesti.:)
3 коментара
Predivno je obozavam sos od sampinjona :)
ОдговориИзбришиHvala! :) Da, sos je preukusan. Čini mi se da ti upotrebljavaš brašno, da bi se sos zgusnuo? Jesi li probala sa pavlakom za kuvanje?
ИзбришиАдминистратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши