Predjelo od punjenih mini paprika
08:02
Čim sam ugledala ove mini paprike, odmah sam dobila ideju šta bih mogla sa njima da napravim. Sočne, hrskave, bile su idealne za punjenje od krem sira i začina. Dekorativne su, ukusne i odlične ukoliko želite prijatno da iznenadite goste ili ukućane. Namaz od humusa je kupljen, njega sam prvi put probala kod prijatelja od mog muža, koji su inače vegeterijanci. Humus su poslužili sa paprikama i šargarepama, doduše može se jesti uz meso, uz hleb ili ovako uz svježe povrće. Ukus me je prijatno iznenadio i eto, sada je zastupljen i u mojoj kuhinji. :)
Sastojci za punjenje paprika:
5 mini paprika ( ukoliko ne možete da nađete ove, mogu i veće paprike)
250 gr sirneg namaza
malo drobnjaka ( može poslužiti i mladi luk)
1 velika kašika maslinovog ulja
malo bibera i soli
Priprema:
1. Operite i očistite unutrašnjost paprike.
1. Drobnjak sitno isjeckajte i dodajte ga siru, začinite sa gore navedenim začinima, sve skupa promiješajte i ovom smjesom punite paprike. Prije posluženja stavite ih u frižideru. Veće paprike izrežite pažljivo na komade.
Sastojci za punjenje paprika:
5 mini paprika ( ukoliko ne možete da nađete ove, mogu i veće paprike)
250 gr sirneg namaza
malo drobnjaka ( može poslužiti i mladi luk)
1 velika kašika maslinovog ulja
malo bibera i soli
Priprema:
1. Operite i očistite unutrašnjost paprike.
1. Drobnjak sitno isjeckajte i dodajte ga siru, začinite sa gore navedenim začinima, sve skupa promiješajte i ovom smjesom punite paprike. Prije posluženja stavite ih u frižideru. Veće paprike izrežite pažljivo na komade.
0 коментара