Vanilijeva krema sa prelivom od kakija (japanske jabuke)

02:41

Slatka, mesnata unutrašnjost kaki jabuke, sadrži dosta vitamina, minerala, antioksidanasa neophodnih za normalno funkcionisanje organizma. Sjemenke i kora nisu jestivi. Unutrašnji dio je sočan ukoliko je dobro zreo, zato prilikom kupovine provjerite je li voće dovoljno meko.
  Kaki se može jesti svjež, osušen ili termički obrađen. Može se koristiti za pravljanje kolača, pudinga, džemova, sokova, salata ili za doručak, kao preliv za musli ili druge žitarice.



Sastojci za 2 osobe:

1 vanilijev puding
1 kesica vanillin šećera
100 gr bijele čokolade za kuvanje
2 manje japanske jabuke

Priprema:

1. Skuvajte malo gušći puding prema uputstvima sa kesice i u njega (dok je vruć) dodajte bijelu čokoladu i dobro promiješajte dok se ne istopi.
2. Meso od kakija izdvojite kašikom i sa ručnim blenderom ili viljuškom napravite kašastu smjesu.
3. Puding sipajte u čaše, preko njega prelijete izmiksan kaki i  pustite da se prije konzumiranja dobro ohladi u frižideru.

Ukoliko želite desert spremiti za 4-5 osoba, koristite dvije kesice pudinga i 4 zrela kakija.



 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe