Gambori sa žitaricama
03:04
Mješavina žitarica ( smeđi rižoto, ječam, kinoa i pšenice) u kombinaciji sa gamborima je zdravo, niskokalorično i lagano jelo. Mix ovih žitarica ako ne nađete u običnim sigurno ćete naći u bio trgovinama.
Sastojci za 4 osobe:
500 gr gambora
1 pakovanje mix žitarica
korijen celera ( može i peršun)
250 gr čeri paradajza
1 tikvica
1 limun
2 čena bijelog luka
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
1. Skuvajte žitarice prema uputstvu sa pakovanja.
2. Očistiti tikvicu i isjeckati na sitne kockice. Isto tako i korijen celera. Popržite skupa na maslinovom ulju
3. Očišćeni paradajz isjeći na polovine. Sitno isjeckajte bijeli luk, pa sve skupa dodajte tikvicama i celeru. Dinstati dok povrće ne omekša.
4. Gambore isprati vodom, pa ih dodati povrću. Posolite i pobiberite. Nakon 5 minuta prelijte sve sa limunovim sokom.
5. Skuvane žitarice iscijedite i dobro ih promiješajte sa povrćem. Služiti toplo, uz čašu dobrog bijelog ili crnog vina. :)
Uživajte!
Sastojci za 4 osobe:
500 gr gambora
1 pakovanje mix žitarica
korijen celera ( može i peršun)
250 gr čeri paradajza
1 tikvica
1 limun
2 čena bijelog luka
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
1. Skuvajte žitarice prema uputstvu sa pakovanja.
2. Očistiti tikvicu i isjeckati na sitne kockice. Isto tako i korijen celera. Popržite skupa na maslinovom ulju
3. Očišćeni paradajz isjeći na polovine. Sitno isjeckajte bijeli luk, pa sve skupa dodajte tikvicama i celeru. Dinstati dok povrće ne omekša.
4. Gambore isprati vodom, pa ih dodati povrću. Posolite i pobiberite. Nakon 5 minuta prelijte sve sa limunovim sokom.
5. Skuvane žitarice iscijedite i dobro ih promiješajte sa povrćem. Služiti toplo, uz čašu dobrog bijelog ili crnog vina. :)
Uživajte!
0 коментара