Baby njoke u salati
01:09
Neobična, osvježavajuća i ukusna salata. Može biti i obrok salata za večeru. Ideju za njoke sam dobila, zato što su u Belgiji jako popularne salate u kojima je jedan od glavnih sastojaka kuvani krompir ( jedne od njih ću izbaciti u narednim postovima). Ukoliko ne nađete baby njoke (okrugle su i jako male), možete koristiti i obične, ukusi se ne razlikuju. Voće u salati kao što su npr. jabuke, kruške, mandarine, narandža, grožđe itd. je pun pogodak! Ukoliko niste navikli na takve kombinacije, predlažem da obavezno probate, recimo kruške ili jabuke su idealne za to!
Sastojci:
1 pakovanje baby njoki
1 jabuka
svježi mladi spanać
zelena salata
rotkvice
2 šake indijskih oraha ( može i susam, orasi ili sjemena od bundeve)
parmezan
maslinovo ulje
sok 1 limuna
so i biber
Priprema:
1. Njoke skuvate prema uputstvu sa pakovanja. Na malo maslinovog ulja ih popržite dok ne dobiju boju i sklonite ih sa strane u posudu za salatu.
2. Indijske orahe popržite na istom tiganju gdje ste pržili njoke ( ne dodavajte ulje)! Kada dobiju boju, dodajte ih njokama.
3. Salatu i spanać dobro operite, osušite i stavite ih u posudu.
4. Jabuku očistite i izrežite na tanke trake. Isto tako uradite sa rotkvicama ( ne skidajte im koru, jer će dati prelijepi kontrast boja).
5. Sve sastojke dobro promiješajte, prelijte sa maslinovim uljem, limunovim sokom i parmezanom. Posolite i pobiberite.
Sastojci:
1 pakovanje baby njoki
1 jabuka
svježi mladi spanać
zelena salata
rotkvice
2 šake indijskih oraha ( može i susam, orasi ili sjemena od bundeve)
parmezan
maslinovo ulje
sok 1 limuna
so i biber
Priprema:
1. Njoke skuvate prema uputstvu sa pakovanja. Na malo maslinovog ulja ih popržite dok ne dobiju boju i sklonite ih sa strane u posudu za salatu.
2. Indijske orahe popržite na istom tiganju gdje ste pržili njoke ( ne dodavajte ulje)! Kada dobiju boju, dodajte ih njokama.
3. Salatu i spanać dobro operite, osušite i stavite ih u posudu.
4. Jabuku očistite i izrežite na tanke trake. Isto tako uradite sa rotkvicama ( ne skidajte im koru, jer će dati prelijepi kontrast boja).
5. Sve sastojke dobro promiješajte, prelijte sa maslinovim uljem, limunovim sokom i parmezanom. Posolite i pobiberite.
0 коментара