Quiche od povrća

03:53


    Već sam objavila recept o kišu, tradicionalnom recepu koji dolazi iz Francuske. U pitanju je slana pita od prhkog tijesta, prelivena sa jajem i mlijekom. Recept sa spanaćem i slaninom možete pogledati na linku guiche od spanaća i slanine. Ja sam ovaj put za doručak htjela napraviti laganiju varijantu sa povrćem, tijesto (patè brisée) sam kupila u prodavnici, ukoliko ne nađete baš ovo može vam poslužiti i lisnato tijesto. Međutim, tijesto možete napraviti i sami od 250 g brašna  , 120 g maslaca , 2 kašike kisele pavlake i prstohvat soli.  Sve sastojke umutite zajedno. Tijesto dobro umijesiti i ostaviti ga u frižideru da se hladi, dok ne napravite nadjev. Tijesto razvijte tanko i stavite ga na papiru za pečenje u okruglom limu.



Sastojci:

250 gr cherry paradajza
1 poriluk
1 crvena paprika
200 gr šampinjona
2 jaja
200 ml mlijeka
so i biber

Priprema:

1. Papriku očistite i isjeckajte na komadiće, pa je popržite na maslinovom ulju, dok ne omekša.
2. Poriluk očistite i isjeckajte na kolutove, pa ga dodajte papriki.
3. Vlažnom krpom očistite šampinjone, isjecite ih na kolutove i dodajte ostalom povrću. Pržite sve skupa, dok povrće ne omekša. Začinite.
4. Okruglu limenu posodu obložite papirom za pečenje, preko stavite tijesto, pa ravnomjerno rasporedite gotovo povrće.
5. Upalite pećnicu na 180 stepeni. Jaja umutite sa mlijekom, posolite i pobiberite i prelijte preko povrća. 
6. Na kraju poređajte cherry paradajz koji ste isjekli na polovine, pa peći oko 35-40 min.

 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe