Kremasti kolač od jednog jajeta
06:47
Drugačije, ovaj kolač se zove " čudo od jednog jajeta". :) Recept sam našla na internetu, jer sam imala samo jedno jaje a trebala sam da napravim kolač za goste. Tražila sam nešto što je lako za napraviti i da je ukusno naravno. Ovaj kolač je baš takav. Za njega vam treba malo sastojaka i vremena. Biskvit je malo reći odličan! Odlučila sam da ću ga koristiti za torte. Međutim, fil od pudinga mi se nije svidio ( zaboravila sam da dodam čokoladu) i mislim da bi čokoladni bio bolji, takođe čokoladni šlag bih sledeći put zamijenila sa vanilijevim, ukus mi je ljepši. Možete umjesto njega, kolač preliti sa istopljenom čokoladom, pa ukrasiti po želji.
Sastojci za biskvit:
1 jaje
6 kašika šećera
200 gr brašna
200 ml mlijeka
100 ml ulja
1 vanillin šećer
pola praška za pecivo
150 gr mljevenih oraha
Sastojci za fil:
2 pudinga od vanile ili čokolade
100 gr bijele ili crne čokolade ( zavisi od pudinga)
4 kašike šećera
Na kraju dodajte umućeni šlag i ukrasiti po želji. Ja sam koristila čokoladne mrvice.
Sastojci za biskvit:
1 jaje
6 kašika šećera
200 gr brašna
200 ml mlijeka
100 ml ulja
1 vanillin šećer
pola praška za pecivo
150 gr mljevenih oraha
Sastojci za fil:
2 pudinga od vanile ili čokolade
100 gr bijele ili crne čokolade ( zavisi od pudinga)
4 kašike šećera
Na kraju dodajte umućeni šlag i ukrasiti po želji. Ja sam koristila čokoladne mrvice.
Priprema:
1. Dobro umutite jaje sa šećerom i postepeno dodavajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i mljevene orahe. Smjesu izlijte u nauljan i pobrašnjen pleh. Peći na 180°C 25-30 min. Vrući biskvit prelijte sa 100 ml mlijeka.
2. Puding spremite prema uputstvu sa pakovanja, povedite računa da stavite manje mlijeka, da bi puding bio dovoljno gust za filovanje. Dok je vruć u njega dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte, dok se sve lijepo ne sjedini.
3. Dok se puding hladi napravite šlag.
4. Ohlađeni puding prelijte preko biskvita, lijepo poravnajte i preko dodajte šlag. Ukrasite po želji.
Prije posluženja kolač dobro ohladite, najbolje da odstoji u frižideru preko noći.
0 коментара