LISNATO TIJESTO SA ŠPARGLAMA
01:32
Špargle su jedna od prvih vrsta proljećnih povrća. Mogu biti bijele ili zelene boje. Slovenci puno koriste špargle i prave ih na razne načine ( krem čorbe, pite, salate itd.). Veoma su zdrave i niskokalorične i odlične za one koji drže dijetu!:) S obzirom da nisam jedna od tih, odlučila sam se da iskoristim lisnato tijesto na najbolji mogući način i krajnji rezultat je bio odičan! Da počnemo...
Sastojci za 2 osobe:
500 gr lisnatog tijesta
4 špargle
1 struk poriluka
gauda
1 jaje
susam, so, biber i origano
Priprema:
1. Lisnato tijesto odmrznuti.
2. Šparglama otkloniti donji, drvenasti dio ( oko 2 cm), oprati ih i skuvati 5 min u slanoj vodi.
3. Tijesto razdvojiti na 2 dijela i razvaljati ih ( ne previse tanko) i posuti ih origanom.
4. Poriluk oprati i nasjeckati.
5. Špargle ohladiti, zatim isjeckati na 3-4 cm dužine, i poređati ih na jednu polovinu tijesta sa porilukom, posoliti i pobiberiti. Rernu upaliti na 200 stepeni.
6. Drugom polovinom tijesta to sve prekrijemo i dobro spojimo ivice i pažljivo tijesto prebacimo u pleh.
7. Umutimo jaje sa rendanom gaudom, malo posolimo i prelijemo tijesto. Pospemo susam i pečemo 15-20 minuta u zagrijanoj rerni.
Sastojci za 2 osobe:
500 gr lisnatog tijesta
4 špargle
1 struk poriluka
gauda
1 jaje
susam, so, biber i origano
Priprema:
1. Lisnato tijesto odmrznuti.
2. Šparglama otkloniti donji, drvenasti dio ( oko 2 cm), oprati ih i skuvati 5 min u slanoj vodi.
3. Tijesto razdvojiti na 2 dijela i razvaljati ih ( ne previse tanko) i posuti ih origanom.
4. Poriluk oprati i nasjeckati.
5. Špargle ohladiti, zatim isjeckati na 3-4 cm dužine, i poređati ih na jednu polovinu tijesta sa porilukom, posoliti i pobiberiti. Rernu upaliti na 200 stepeni.
6. Drugom polovinom tijesta to sve prekrijemo i dobro spojimo ivice i pažljivo tijesto prebacimo u pleh.
7. Umutimo jaje sa rendanom gaudom, malo posolimo i prelijemo tijesto. Pospemo susam i pečemo 15-20 minuta u zagrijanoj rerni.
0 коментара