OMLET OD ŠPARGLI

13:19

Sezona je špargli, povrća koje je veoma bogato vitaminima, mineralima i vlaknima.Uzgajali su je još stari Egipćani, Grci i Rimljani. Špargle su prije smatrane delikatesom. Pronaći su se mogle samo na stolovima bogataša.Danas je ova ljekovita i ukusna namirnica dostupna svima.
 Možete ih spremati na razne načine, a ovaj put odabrala sam da ih spremim sa jajima, jer je kombinacija odlična. Dobićete jako lijep, prije svega zdrav i niskokaloričan doručak.:)

 
Sastojci za 1 osobu:
 
2 jaja
2 komada špargli
1 mala glavica crnog luka
so, biber
parmezan
 
Priprema:
 
1. Oprati špargle, pa im odrezati donji drvenasti dio ( oko 2-3 cm) i staviti ih u malo slane vode da se kuvaju 5 minuta.
2. Sitno isjeckati crni luk i staviti da se prži na srednjoj vatri.
3. Kada šargle omekšaju, isjeckati ih i dodati prženom luku, posoliti i pobiberiti i smanjiti vatru.
4. Šparglama dodati umućena jaja.
5. Omlet  pospite parmezanom i maslinovim uljem.
 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe