TIRAMISU

01:47

Probala sam puno verzija ovog kolača, ali ovaj spada u moj omiljeni. Topi se u ustima, lako se reže, lagan je i prefinjenog ukusa. Moj muž i ja ga obožavamo. Ne možemo da mu odolimo i brzo ga pojedemo.:) Uskršnji praznici, sunce i tiramisu, ima li šta ljepše od toga? :)


Sastojci:

400 gr piškota
4 žumanca
150 gr šećera u prahu
300ml slatke pavlake
500 gr mascarpone sira
3-4 šolje jake crne kafe
4 -5 kašika ruma
3-4 kašike kakao praha

Priprema:

1. Umutite slatku pavlaku i ostavite u frižidru.
2. Na pari 7-8 minuta miješajte  žumance sa šećerom u prahu.Miješajte polako, bez prestanka, da se žumance ne bi stvrdnulo i da se ne bi napravile grudvice.
3. Dok se žumance hladi, skuvajte kafu  u nekoj široj posudi npr. šerpi, da bi vam bilo lakše da umakate piškote.
4. Ohladjeno žumance, dodati u pripremljeni slag, mutiti mikserom najmanjom brzinom, dodati mascarpone i rum. Kad se sve lijepo sjedini skloniti smjesu sa strane.
5. U mlakoj ili hladnoj kafi u kojoj možete dodati kašiku ruma, umakajte piškote 2-3 sekunde sa jedne strane i tu stranu redjajte u četvrtastoj posudi prema gore.Premazite kremom, pospite kakao , zatim opet piškote, kremu i na kraju pospite dosta kakaa ili rendanu čokoladu.
6. Prije posluženja ostavite kolač da se hladi u frižidru najmanje 2-3 sata.
 

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Основни подаци о мени

Subscribe