PUNJENO PUREĆE MESO ZAPEČENO U RERNI
01:19
Često kupujem pureće meso, osim toga što je zdravo, veoma je ukusno i može da se priprema na razne načine. Ovaj put sam za pureće meso izabrala lagano, zdravije punjenje. Poseban ukus daje dimjeni sir, koji inače često stavim u razne vrste umaka.Ova varijanta je idealna za proljećne dane. Vi možete po svom ukusu uvijek nešto da dodate ili oduzmete u zavisnosti od toga šta volite. Da počnemo...
Sastojci za 2 osobe :
2 velika pureća filea
1 pakovanje rukole
250 gr dimljenog sira
3-4 kašike pesto Genovese sa bazilikom i sirom Barilla
šampinjone po želji
so ili vegeta
biber
maslinovo ulje
1 kašika senfa
2 kašike maslaca
Priprema:
1. Pureći file operite, osušite i začinite sa solju.
2. Preko filea stavite najlon foliju i istucite meso, da bude tanko, pazite da ga ne oštetite. Da bi ste skratili sebi vrijeme, zamolite mesara da vam tanko odreže file.
3. Po sredini namažemo pesto, dodamo naribani dimljeni sir, narezane i očišćene šampinjone, 1 šaku oprane i osušene rukole i na kraju stavite male komadice maslaca. Zagrijemo rernu na 200 stepeni.
4. Meso urolamo, čvrsto stisnemo i krajeve pričvrstimo sa čačkalicama.
5. Punjeni file umotamo pažljivo u foliju, dobro stisnemo sa svih strana i stavimo u rernu, da se peče 15 minuta.
6. Senf i maslinovo ulje dobro promiješamo i sa tim premažemo meso koje smo izvadili iz folije, pobiberimo i vratimo u rernu.
7. Vatru smanjimo na 180 stepeni i pečemo bez folije još 20 min u zavisnosti od rerne.
Sastojci za 2 osobe :
2 velika pureća filea
1 pakovanje rukole
250 gr dimljenog sira
3-4 kašike pesto Genovese sa bazilikom i sirom Barilla
šampinjone po želji
so ili vegeta
biber
maslinovo ulje
1 kašika senfa
2 kašike maslaca
Priprema:
1. Pureći file operite, osušite i začinite sa solju.
2. Preko filea stavite najlon foliju i istucite meso, da bude tanko, pazite da ga ne oštetite. Da bi ste skratili sebi vrijeme, zamolite mesara da vam tanko odreže file.
3. Po sredini namažemo pesto, dodamo naribani dimljeni sir, narezane i očišćene šampinjone, 1 šaku oprane i osušene rukole i na kraju stavite male komadice maslaca. Zagrijemo rernu na 200 stepeni.
4. Meso urolamo, čvrsto stisnemo i krajeve pričvrstimo sa čačkalicama.
5. Punjeni file umotamo pažljivo u foliju, dobro stisnemo sa svih strana i stavimo u rernu, da se peče 15 minuta.
6. Senf i maslinovo ulje dobro promiješamo i sa tim premažemo meso koje smo izvadili iz folije, pobiberimo i vratimo u rernu.
7. Vatru smanjimo na 180 stepeni i pečemo bez folije još 20 min u zavisnosti od rerne.
0 коментара